2016. december 16.

Mézesek


Százötven darab. Karácsonyig talán kitart.

Pihe-puha mézeskalács
Hozzávalók: 8 bögre finomliszt (1 kg), másfél bögre porcukor (30 dkg), 3 teáskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék, 30 dkg margarin vagy vaj, 1 bögre méz (2,5 dl), 3 tojás
Elkészítés: A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint, majd a mézet és a tojásokat. méz és a tojások szintúgy mehetnek a tetejére. Összegyúrjuk, majd a tésztát három egyenlő részre osztjuk. Nyújtjuk,  szaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kiszúrt tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben tíz percig sütjük.