2013. február 3.

Most aztán nagyon

Azért engem is fel lehet ám bosszantani, s nagyon meg lehet bántani. Mint most kiderült, akár egyetlen fotóval is. Kedves ex sógornőm tett fel egy a volt férjemmel, annak feleségével, valamint a gyerekeimmel közös esküvői képet az oly népszerű közösségi portálra a következő szöveggel:
"A testvérem, öcsém és a felesége/társa, s az összes gyerekeik... 
S csak egy gondolatsor...: szeretet, szerelem, felelősség, jó kedv..."
Az egy dolog, hogy senki nem jókedvű a fotón, de megkérdezném, most akkor ki is az anyja ezeknek a gyerekeknek és ki neveli őket? Valamint, ha akkora az a kibaszott, mocskos felelősségtudat, hogy ezt így meg is említi, akkor miért kell vonni az ex fizetéséből a tartásdíjat, mert évekig nem fizetett, miközben azzal zsarolt, hogy feljelent, ha lépni merek, eladatja fejünk felől a házat, de megkérdezném azt is, vajon miért nekünk kell törleszteni a tartozásaira felvett hitelt, aminek ráeső részét szintén nem hajlandó fizetni? S akkor most írhatnék a szeretetről... Hogy az az apa, aki szereti a gyerekét, miért mondja azt neki, hogy "kislányom, te egy senki vagy", meg a gyerekei anyjának, hogy "az sem érdekel, ha az út szélén fogsz megdögleni"?
Na, ilyen apró faszságokon hülyeségeken képes vagyok még felhúzni magam. Rá kell jönnöm, még ennyi év után sem tudok felejteni, bármennyire is szeretnék.