2015. február 4.

Magyarország, én így nem szeretlek

Ősszel már egyszer zárolta a nav három-négy napra a folyószámlámat levonás - ingatlan vásárlási illeték: az extől a nevemre átkerülő hitel miatt kellett megvásárolnunk papíron az ő ingatlani hányadát -  miatt, akkor úgy voltunk vele, a tartozás az tartozás, előbb-utóbb elkerülhetetlen a kifizetés, ha telik rá, ha nem. Hozzátartozik a dologhoz, hogy ezt megelőzően hónapokig jártunk a nav nyakára, kértünk mentességet, kértünk részletfizetési könnyítést, sírtunk, könyörögtünk, hogy találjunk valami megoldást, ami mindkét fél számára kedvező lehet. Mindegyik kérelmünket elutasították, indokolva azzal, hogy a családi pótlék, a tartásdíj, és a felnőttkorúak aktív ellátása bőven fedezi egy ekkora család megélhetését. Zé akkor még papíron nem is volt a család része.
Most meglepetésszerűen egy teljes hónapra zárolták a folyószámlám, ami azt jelenti a nav hiába vonja le a ráérkező családi pótlékból, tartásdíjból a neki tetsző összeget (több, mint ötven százalék), a maradék pénzünkhöz nem juthatunk hozzá.
Szóval, Magyarország... eddig sem, de most még inkább nem szeretlek.

Beszéltem ügyvéddel, nem a mi esetünk az egyetlen, gyakorlatilag mindenkivel ezt műveli a cég. Elutasít és inkasszóz. Számláról, mert így megteheti, hogy olyan juttatásból is levonjon, amiből egyébként nem tehetné meg.