2015. november 24.

Egyik percről a másikra...


... eltűnt.
Tudom, a tél a forró, olvadós csokoládé, az édes méz, az erősen illatozó fűszerek ideje. Néha mégis olyan jó, kicsit felidézni a nyarat ízeivel, színeivel.

Őszibarackos túrós torta citromfűvel
Tészta: 2 tojás, 8 dkg vaj, 8 dkg cukor, 15 dkg liszt, fél csomag sütőpor (helyette szódabikarbónát használok), 5-6 ek tej
Túrókrém: 50 dkg túró, 2dl joghurt, 2 csomag vaníliás cukor, 10 dkg cukor (eritritollal tökéletesen helyettesíthető), 1 citrom, 1 dkg zselatinpor
Tetejére: 50 dkg őszibarack, szűrt baracklé, 1 csomag piros tortazselé.
A tojásokat a vajjal és a cukorral habosra keverem, apránként hozzáadom a tejet, a lisztet, a szódabikarbónát. Tortaformába öntöm, 180 fokon 15 percig sütöm.
A túrót simára keverem a joghurttal, hozzáadom a cukrot, a citrom héját és levét, majd a zselatint. A masszát rásimítom a tésztára.

A barackot vékony szeletekre vágom, a túrókrémre rakosgatom, a barack levét összekeverem a tortazselével, felforralom, a torta tetejére öntöm. Friss citromfűvel díszítem (még találtam a kertben). A tortát tálalásig a hűtőszekrénybe teszem.