2016. december 22.

Már csak a hó

Rövidnek tűnnek, siettükben egymás lábát érik a napok, ha kinézek az ablakon, mégis úgy érzem, mintha a kinti fagyos szürkeségbe belefagyott volna az idő, szinte nem mozdul semmi. Azért jó, hogy itt benn már áll a karácsonyfa fehérbe, csipkébe öltözve, meleg ünnepi fények világítják meg az ablakot, a macskák mindig új rejteket keresve maguknak szundítanak valahol, épp csak a pattogó tűz melege hiányzik. A mézeskalács lassacskán elfogy a süteményes dobozból, ideje lesz megtölteni új, fehér porcukros finomságokkal. Errefelé még nem esett hó, s úgy tűnik, idén nélküle jön el a karácsony.


Azért Purcogot kereshettem volna egy ideig. Zé talált rá az udvarról behozott leander bokor tövében.

8 megjegyzés:

Verde L. írta...

Most Wass Albert jut eszembe arról, ahogy ezt megírtad :)

kovtama írta...

Ez a macska :D :D :D Beszarás. Egyébként olyan jól megtudják találni azt a legkényelmetlenebb helyet, ahol nekik tök kényelmes :D :D

pipulka írta...

Tájba beilleszkedő macska. :-D

aranyos fodorka írta...

Vannak titkok, titkos helyek, melyeket mi nem ismerünk, csak ők tudják, mi miért értékes - habár érdekes lenne, ha megpróbálnál a leánder-cserépbe belefeküdni :-)
Békés ünneplés, boldog új esztendőt kívánok !
(Fehér gyertyákkal és anélkül is :-) ....)

chanson írta...

Verde, Wass? Most megleptél... :-)

chanson írta...

Kovtama, meg... Levittük a növényt a pincelejáróba. Van egy régi varrógépasztal teli szobanövényekkel, elnyújtózva rájuk feküdt... Bolond!

chanson írta...

Pipulka, kritikán aluli a viselkedése... vagy csak hiányzik neki is a jó idő. :-)

chanson írta...

Fodorka, hát nehéz lenne megpróbálnom is.:-)
Neked is kellemes ünnepeket! :-)