2016. december 16.

Mézesek


Százötven darab. Karácsonyig talán kitart.

Pihe-puha mézeskalács
Hozzávalók: 8 bögre finomliszt (1 kg), másfél bögre porcukor (30 dkg), 3 teáskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék, 30 dkg margarin vagy vaj, 1 bögre méz (2,5 dl), 3 tojás
Elkészítés: A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint, majd a mézet és a tojásokat. méz és a tojások szintúgy mehetnek a tetejére. Összegyúrjuk, majd a tésztát három egyenlő részre osztjuk. Nyújtjuk,  szaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kiszúrt tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben tíz percig sütjük. 

4 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

:-) Ha jól elrejted - akkor talán kitart. Még én sem mertem szétosztani a családtagok számára elkészített nyalánkságokat ( nálunk a grillázsos ostya a legtünékenyebb) - mert attól tartok, szentestére egy darab se maradna belőle....Bár hát valójában miért is készítettem ? Nem azért, hogy megegyék és attól "boldogok" legyenek ? És akkor nem mindegy, hogy mikor boldogok ?

kyOrsi írta...

150 db? az már szép teljesítmény :) sosem voltam nagy mézeskalács sütő, valahogy nem bírtam elérni azt a fokozatot, amit otthon gyerekkoromban láttam, ettem. Ízre pedig jó, de öööööö...volt amikor parittyázni lehetett vele, a családom hónapokig piszkált érte :)

chanson írta...

Fodorka, nem fog... :-)
Grillázsos ostyát pár éve készítettem, itthon reklamáltak, elvittem anyukámékhoz, ott egy pillanat alatt elfogyott. :-)

chanson írta...

Orsi, rájöttem, én nem szeretem... csak az illatát. :-)