2016. február 20.

Omlós keksz


... sok-sok zabpehellyel, aszalt gojibogyóval, mazsolával, kandírozott narancshéjjal.

1csésze = 2,5 dl
Hozzávalók: 1 csésze margarin (vaj), 2,5 csésze liszt (zabliszt is kiváló), 1,5 csésze cukor, 2 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor, fél kávéskanál szódabikarbóna, 2 csésze étcsokoládé felkockázva, 1 csésze zabpehely (ebből kicsit többe tettem bele), fél csésze kókuszreszelék, ízlés szerint: mazsola, aszalt áfonya, kandírozott narancshéj, goji bogyó, ami épp akad otthon a kamrában
Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Közben habosra verjük a margarint a tojásokkal és a cukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzadjuk a lisztet és a szódabikarbónát. Beletesszük a zabpelyhet, a csoki darabkákat, a kókuszt, és mindenféle földi jót, amit szeretnénk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és kanállal kis halmokat formálunk a tésztából (sülés közben szétfolyik) körülbelül 5 cm-es távolságra egymástól. 8-10 percig sütjük, míg a szélei kicsit megbarnulnak. nem szabad túlsütni. ha kivesszük, pár percig a papíron hagyjuk még, majd áttesszük egy szorosan lezárható dobozba, s reménykedünk abban, hogy nem fogy el egy nap alatt... De, elfogy.